www.apansce.org

L'Espai. Revista de l'Associació de Pares de Nens Sords de Catalunya

Núm. 13. Novembre 2009
www.apansce.org · info@apansce.org · fax 934 109 209 · telf. 617 000 268

Associació de caràcter no lucratiu inscrita amb el número 19006 en el registre de la Generalitat de Catalunya. CIF G- 61246401 Declarada d’utilitat pública el 14 d’abril de 2009

PDF en castellano

El taller de la Festa dels Supers tot un èxit

 

El 17 i 18 d'octubre, justament el mateix cap de setmana que començaven els cursos per a famílies i l'esplai Rialles, Apansce també participava activament a la 13a Festa dels Súpers a l'Estadi Olímpic. Teníem un estand a la carpa de les entitats a on un nombrosíssim grup de joves sords va organitzar un taller de llengua de signes per donar a conèixer aquesta llengua entre els milers de nens que passejaven per la festa amb les seves famílies. El taller que ja fa molts anys que fem, és una forma de fer difusió de la llengua de signes i contribuir a sensibilitzar els mes petits en la diversitat i el respecte per la diferència i tot jugant iniciar-los en aquesta llengua. Nombrosos nens s’apropaven al nostre estand, a alguns al principi els feia vergonya entrar a fer el taller però no podien resistir mirar-s’ho quan els monitors organitzaven el joc “Terra, sol i aigua”. D’altres s’hi llençaven ràpidament encuriosits i amb ganes d’aprendre a dir coses en una altra llengua.
I mentre tot això passava, a l’escenari principal cantaven i ballaven els SP3 amb el seu espectacle "Anem a veure mon". Quan va ser el torn del “Tots som Súpers“ quatre nenes sordes van pujar a l’escenari per ballar-la i signar-la amb ells. Aquí teniu la lletra de la cançó:

Som la barreja de molts ingredients,
com la recepta d'un mestre cuiner,
tots amb el nostre toc original,
granets de sucre i granets de sal.
No vulguis mai semblar el que no ets,
creien que així agradaràs molt més,
només et cal saber que ets especial,
ets únic i com tu no n'hi ha cap,
mira dintre teu, a veure que hi veus
Tornada
Tots som súpers tots som grans,
siguem petits o gegants,
tots som tan originals,
no trobareu pas dos d'iguals (bis)

Com sempre tota la festa va ser accessible per als nens sords a través dels subtítols i els intèrprets de llengua de signes, des d’aquí volem tornar a donar les gràcies a TV3 un any més!
L'any que ve volem repetir l'èxit, esperem tornar-vos a veure a tots!!!

L'Associació de Sords de Mataró celebra el seu 30è aniversari
El dissabte 26 de setembre l'Associació de Sords de Mataró va celebrar el seu 30è aniversari a l'Auditori del Foment Mataroní. Va haver-hi dos obres de teatre amb actors sords: Les llàgrimes de Picasso i Presoneres Roges. Després un grup de nens i joves sords i oïdors van interpretar la Cançó de la Terra de Michael Jackson en llengua de signes. Va se fantàstic!!, ens van agradar molt. No hi feia falta cap paraula per a emocionar-se. Felicitats als actors i a l'Associació de Mataró.
Finalment, i com a cloenda de l’acte es van fer el lliurament de premis, Apansce en vam rebre un per les moltes activitats realitzades durant tots aquest anys per als nens sords i les seves famílies. Estem molt orgullosos d'aquest premi i volem donar-los les gràcies. Estem molt orgullosos d'aquest premi i des d'aquí volem tornar a donar-los les gràcies.


El grup d'Apansce
Ja hem creat el grup d’Apansce al Facebook. Des del web d'Apansce és molt fàcil accedir-hi i fer-se'n membre. També podeu fer-ho clicant aquí >>

Curs de Monitors de Lleure per a Joves Sords
El departament de Joventut de FESOCA (amb col·laboració del departament de Formació) i la Fundació Pere Tarrés organitzen conjuntament el curs intensiu de monitors de lleure per a joves sords de 18 a 30 anys. Obtindràs el Diploma de la Generalitat de Catalunya de Monitor/a d’Activitats de Lleure Infantil i Juvenil.
El curs està organitzat per la Fesoca i la Fundació Pere Tarrés.
Reunió informativa i recollida de matriculacions: 19 de novembre a la Fesoca.
Veure el PDF informatiu >>
Ajuda’ns a fer les activitats d'Apansce:
FES UN DONATIU
A les activitats d’Apansce hi participen moltes famílies que tenen dificultats econòmiques i no poden pagar les activitats complertes. Cada any aconseguim donacions i subvencions d’entitats per a fer-les. La crisi que vivim fa que no comptem amb l’ajut d’entitats privades. Per aquest motiu us demanem un esforç de pocs o molts euros. Com podeu fer-ho:
1) Fent un ingrés al compte d’Apansce amb la paraula “donació” y el vostre nom (la Caixa 2100.1329.45.0200036185)
2) Enviant un mail a apansce@apansce.org amb nom, nif i adreça complerta. L’any que ve rebreu un certificat per la declaració de renda i desgravar la donació

7 de novembre, 12:00h a Vilanova i la Geltrú.
Presentació del setè títol de la col·lecció de contes Ginjoler "Quin embolic còsmic!", escrit per Montse Balada i il·lustrat per Joan Manel Celorio. Aquest conte és el setè títol de la col·lecció Ginjoler que està formada per contes adaptats a la Llengua de Signes Catalana (LSC). Aquesta col·lecció ha esdevingut un projecte integral de foment de la lectura de la infància sorda i promoció de la LSC, ja que els contes s'expliquen a les biblioteques públiques del territori, amb català i LSC simultàniament, en acabar, es realitza un taller d'aprenentatge de vocabulari amb signes i cançons tradicionals.La temàtica tractada a "Quin embolic còsmic!" gira entorn de l'Univers i l'aventura que viu el seu protagonsita, l'Estelerius quan s'adona que, de cop i volta, tots els planetes, astres i satèl·lits de l'Univers estan completament desordenats.
Biblioteca Armanda Cardona Torrandell (Menéndez y Pelayo 15-17, Vilanova i la Geltrú)

21 de novembre a Vic.
2on Concurs de Monòlegs: LSC Directe'09. Organitzat per l'Agrupació de Sords de Vic i Comarca.
Més informació a www.agrusordvic.org. Veure el programa en PDF >>

Curso de Postgrado y Curso de Extensión Universitaria. Especialista en Lengua de Signos Catalana
Profesor y Asesor de LSC.
Cuarta edición 2009-2010
Postgrado de asesores, profesores y especialista en LSC organizado por la Universitat de Barcelona desde el año 2006, reconocido por el Consejo de Universidades de España.
Fue presentado el pasado día 16 de septiembre en el III Congreso Nacional de la LSE, organizado por la CNSE en Madrid.

LA RAMPA el nuevo programa de discapacidad televisión
Todos los domingos a las 20:00 horas en directo. Magazine cultural presentado por Eladio Herranz y con las colaboraciones de Javier Pastor, Rafa Catalán y Fredy García.
Más información en: http://www.discapacidadtv.com

Ajudes PUA 2009
El 7 de abril s’ha publicat al DOGC l’ordre per la qual es concedeixen les ajudes del Programa d’Atenció Social a les persones amb discapacitat (Ajudes PUA).
El termini de presentació de les sol•licituds és fins el 30 de setembre de 2009
Com en anys anteriors, en l’apartat d’ajudes tècniques per a persones amb disminució auditiva, a més de les ajudes per audiòfons, equip de comunicació FM, bucle magnètic per a la llar, etc.. està inclosa l’ajuda per a cursos de llengua de signes (codi 999).
Les sol•licituds es poden recollir com sempre, a la seu del Departament d’Acció Social i Ciutadania (Plaça Pau Vila, 1), o a les delegacions i oficines del Departament. També es poden trobar a la web: www.gencat.cat/benestar

Nova secció de Llengua de Signes a la Llibreria Alibri de Barcelona

A la llibreria Alibri de Barcelona (C/Balmes, 26) hi ha una secció específica de Llengua de Signes, a part d'aquesta secció específica, a la secció de Pedagogia de la llibreria trobareu també altres títols relacionats.
Podeu veure el catàleg dels llibres que tenen en stock actualment o que es poden aconseguir fàcilment clicant aquí >>
També podeu consultar el catàleg on-line de les últimes novetats que vagin arribant. Es poden fer comandes d'altres títols visitant la seva web: http://www.alibri.es

Guia de ayuda a la discapacidad: http://www.guiadis.es
El objetivo de esta web es facilitar a las personas con discapacidad y a sus familias información sobre los diferentes recursos (servicios, centros, prestaciones y ayudas) disponibles en los diversos ámbitos de la vida.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rebeu aquest mail perquè en algun moment ens heu donat la vostra adreça. Si no vols rebre'l envia un mail indicant “esborrar” a aquesta adreça / Recibes este mail porque en algún momento nos lo has dado. Si no quieres recibirlo mándanos un mail indicando “borrar” a esta dirección:apansce@apansce.org
Si tens qualsevol dubte, pots escriure a / Si tienes alguna duda, puedes escribirnos a: info@apansce.org
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Campamentos de verano para niños sordos Stage'04. Comunicación y Europa Ficha de inscripción a los campamentosn para niños sordos Ficha de inscripción al Stage para joves sordos Campamentos de verano Stage'04. Comunicación y Europa Más información FECAPANSISC FECAPANSISC Ver PDF de las ediciones anteriores de los Premios Apansce Editorial Octaedro Editorial Octaedro Fecapansisc Háblame  a los ojos Premios Apansce Perú oye Nova Federación Catalana de Asociaciones de Padres de Niños Sordos y Sordociegos Perú oye Fecapansisc Los fantasmas del claustro Fiesta de Apansce Hablame a los ojos Fecapansisc Perú oye Los fantasmas del claustro Premios Apansce Háblame a los ojos Arangi expulsada de Fiapas Fecapansisc Helga Stevens Fesoca Perú Oye FECAPANSISC Los Fantasmas del claustro Los premios Apansce Háblame a los ojos Aransgi expulsada de Fiapas Helga Stevens Interrogants sobre la sordera Fiesta de Apansce Interrogants sobre la sordera Perú oye Helga Stevens Aransgui expulsada de Fiapas Los premios apansce Los Fantasmas del Claustro Fecapansisc www.difusord.org Peru Oye Prestacions per fills sords DOGC PUA Model sol·licitud PUA Dactilologia Fitxa inscripció mini colònies Fitxa inscripció colònies esportives Dactilologia DOGC PUA Model sol·licitud PUA Prestacions per fills sords InfoK Cançó del casal d'estiu Ampliar L'Espai 14 Els papers d'Apansce Dactilologia Esplai Ajuts PUA Model sol·licitud PUA Prestacions per fills sords Premia al CRAS Los Tortosa, los otros sordos Perú Oye Háblame a los ojos XV Congreso Mundial de la Federación de Personas sordas L'espai 14 Els papers d'Apansce 8 Dactilologia Esplai Rialles Manifestació a Barcelona Helga Stevens Prestacions a les que es té dret Ajuts Pua Ajuts PUA Aransgui expulsada de Fiapas Háblame a los ojos Los fantasmas del claustro Fecapansisc perú oye Los Tortosa: los otros sordos El Quixot al Cras Manifestación en Madrid Esplai Rialles Dactilologia XV Congreso Munidal de la Federción Munidal  de Personas Sordas Manifestació a Barcelona Manifestación en Madrid El Quixot al Cras Los Tortosa, los otros osrdos Perú Oye Fecapansisc Los fantasmas del claustro Háblame a los ojos Aransgui CNSE WFDCongress Dactilologia esplai rialles Signos que cunetan, cuentos que signan Fecapansisc Esplai Rialles Dactilologia Signos que cunetan, Cuenots que signan Marta Vinardell Fecapansisc WFDCongress més fotos WFDCongress Dactilologia Fomento de la lectura en la infancia sorda Treball Marta Vinardell Fecapansisc Revista l'Espai 15 Els papers d'Apansce 9 ww.difusord.org Esplai Rialles Dactilologia Fecapansisc WFDCongress L'Espai 9 Papers Apansce 9 WFD Congress Inscripciones Esplai Rialles Dactitologia Fomento de la lectura Marta Vinardell Fecapansisc Encuentro Mundial de la Infancia y la juventud sorda www.difusord.org Campus de fútbol en Sitges Exposició: 10 anys d'Apansce Exposició 10 anys d'Apansce Butlleta d'inscripció Butlleta d'inscripció deParranda Campamento Internacional de niños y jovenes sordos FECAPANSISC CNSE Fecapansisc Esplai Rialles Postal Dactilologia Proyecto fomento de la lectura info@apansce.org Butlleta inscripció fotos del campamento Fotos Veure el curt: Una nena se sent sola