www.apansce.org
L'Espai. Revista de l'Associació de Pares de Nens Sords de Catalunya

Núm. 17. Abril 2010
www.apansce.org · info@apansce.org · fax 934 109 209 · telf. 617 000 268

Associació de caràcter no lucratiu inscrita amb el número 19006 en el registre de la Generalitat de Catalunya. CIF G- 61246401 Declarada d’utilitat pública el 14 d’abril de 2009

PDF en castellano
MOLT IMPORTANT!!!

En aquest número trobareu informació de les colònies, els campaments, el campus de fútbol a Sitges i de la sortida de famílies d’Apansce, a més d’altres activitats.

LLEGIU-LO MOLT CUIDADOSAMENT I MIREU LES DADES PER LA PREINCRIPCIÓ que són molt properes. S'han mantingut els mateixos preus de l’any passat


Colònies per a Nens a Madrid
Dates: del 8 al 14 de juliol. Per a nens de 7 a 14 anys.
Lloc: a los Montes de Toledo, Baños del Sagrario en san Pablo de los Montes. www.banosdelsagrario.com
Aquest any seran organitzades per Abipans.
Preu socis d’Abipans i d'Apansce: 190€.
No Socis: 240€.
Aquests preus s’incrementaran en diferents períodes.

URGENT PREINSCRIPCIÓ
: ENVIEU UN MAIL A: apansce@apansce.org abans del 20 d’abril
Les places són limitades i en cas de manca de places es prioritzarà l’ordre d’ingrés.

Campaments d'Apansce per a Joves a la Pobla de Lillet
Dates: del 19 al 25 de juliol. Per a joves de 14 a 17 anys.
Lloc : La Sala (La Pobla de Lillet). Amb la col.laboració de la Fundació Pere Tarres
Més informació a: http://www.peretarres.org
Preus socis d'Apansce: 200 €. Possibilitat de beques. Rebreu més informació.

URGENT PREINSCRIPCIÓ: ENVIEU UN MAIL A: apansce@apansce.org abans del 20 d’abril
Les places són limitades i en cas de manca de places es prioritzarà l’ordre d’ingrés.
Campus de Fútbol a Sitges
Dates: Del 14 al 16 de maig. Per a nens sords de 6 a 12 anys.
Lloc: Sitges. Amb la col•laboració de la Fundació Eusebio i Fundación Johan Cruyff.
Preu: 60 € amb la possibilitat de beques.

URGENT PREINSCRIPCIÓ: ENVIEU UN MAIL A: apansce@apansce.org abans del 15 d’abril.
Les places són limitades i en cas de manca de places es prioritzarà l’ordre d’ingrés.

Trobada de Famílies d'Apansce
Dates: Del 1 al 2 de maig.
Lloc: Alberg La Bruna. Bellver de Cerdanya. www.alberglabruna.com
Preus: La pensió complerta (sopar de dissabte, dormir, esmorzar i dinar de diumenge) 28€ per persona.
Nens de 3 a 5 anys: 14€. Menors de 3 anys: gratuït.
Preu de l’autocar: Adults: 20€. Nens: gratuït.

URGENT PREINSCRIPCIÓ: ENVIEU UN MAIL A:
apansce@apansce.org abans del 15 d’abril.
Les places són limitades i en cas de manca de places es prioritzarà l’ordre d’ingrés.
Ajuda’ns a fer les activitats d'Apansce:
FES UN DONATIU
A les activitats d’Apansce hi participen moltes famílies que tenen dificultats econòmiques i no poden pagar les activitats complertes. Cada any aconseguim donacions i subvencions d’entitats per a fer-les. La crisi que vivim fa que no comptem amb l’ajut d’entitats privades. Per aquest motiu us demanem un esforç de pocs o molts euros. Com podeu fer-ho:
1) Fent un ingrés al compte d’Apansce amb la paraula “donació” y el vostre nom (la Caixa 2100.1329.45.0200036185)
2) Enviant un mail a apansce@apansce.org amb nom, nif i adreça complerta. L’any que ve rebreu un certificat per la declaració de renda i desgravar la donació

ABRIL

Dissabte 10 i diumenge 11, 12h.Teatre amb intèrpret de lsc. La Fada de les 4 Estacions a càrrec de companyia de Danza Iroco
Espectacle infantil i familiar on es combina el teatre i la dansa. Adaptat a la llengua de signes catalana. Antic Riereta Teatre.
c/ Reina Amàlia 3. Barcelona
www.danzairoco.com/espectaculos/fada

Dissabte 10 a les 18:30h Teatre accessible en LSC a Terrassa.
Recinte Firal de Terrassa. Pg. 22 de Juliol, 265. Terrassa. Es representarà l'OBRA DE TEATRE estrenada el passat 20 de maig en el II Festival de Cultura Sorda de Badalona

MAIG

Diumenge 30 de maig. Tamborinada al Parc de la Ciutadella de Barcelona.
Actuació del grup de ball d'Apansce amb els personatges del Club Supe3, el Roc i la Patiplà a l'escenari principal. A continuació es farà un taller per apendre coreografia de la canço Tots Som Supera a càrrec d'Apansce. Durant tot el dia també farem un taller de llengua de signes.

Diumenge 16 de maig 25 Aniversari de l’Escola Tres Pins.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

INFORMACIÓ D'UTILITAT

Web sobre tot el que cal saber sobre sexualitat de l'Institut Català de la Salut. www.sexejoves.gencat.cat Informació sobre sexualitat, afectivitat i prevenció de conductes de risc,disminuir el nombre d'embarassos no desitjats, disminuir les infeccions de transmissió sexual, afavorir l'accessibilitat dels joves al sistema sanitari i oferir una consulta virtual i d'altres.
Té un apartat de continguts específics per què els joves puguin consultar temes de salut sexual i reproductiva, centres sanitaris més propers, etc.
T
ots els continguts del web son accessibes. Per a persones amb sordesa en llengua de signes i dificultats visuals amb l'acompanyament de veu en off en els vídeos. Amb l'assessoria de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (Fesoca).

Targeta acreditativa de la discapacitat
El dia 3 de desembre es va publicar l'Ordre ASC/512/2009, de 18 de novembre de la Targeta acreditativa de la discapacitat, iniciativa de la Generalitat de Catalunya, impulsada des del Departament d'Acció Social i Ciutadania, que neix en el marc de la Llei de serveis socials i la Declaració de les Nacions Unides pels Drets de les Persones amb Discapacitat.
La Targeta acreditativa permet a les persones amb discapacitat legalment reconeguda, i amb residència habitual a Catalunya, acreditar de forma àgil i pràctica, davant de persones, el seu grau de discapacitat. S'expedirà de forma expressa a aquelles persones que ja tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, provisional o definitiu, o, bé, a petició de qui tingui la seva representació legal.

La Targeta tindrà dues funcionalitats diferenciades:
1. Permet donar testimoni del reconeixement del grau de discapacitat i servir de document provatori d'aquest reconeixement, evitant haver de sol·licitar constanment certificats en forma paper per acreditar la condició de persona amb discapacitat. La targeta, però, no substitueix el certificat del grau de discapacitat en format paper. Caldrà continuar utilitzant aquest format sempre que les administracions públiques ho considerin oportú.

2. A més de ser un element acreditatiu, facilitarà l'accés a determinats avantatges i beneficis que podran millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Amb aquest objectiu es posarà en marxa un programa continu de captació i millora d'avantatges en àmbits de la mobilitat, la cultura, l'esport, l'oci i el lleure a tot Catalunya, que es podran consultar a partir del mes d'abril de 2010 a la web del Departament d'Acció Social i Ciutadania.
Podeu obtenir la sol·licitud que s'ha de presentar a l'Oficina d'Acció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya clicant aquí >>

La sol·licitud s'ha de presentar junt amb la documentació següent:
a) Fotocòpia compulsada, o bé original i fotocòpia, del document identificador de la persona amb discapacitat sol·licitant (DNI/NIF o NIE o passaport vigent).
b) Fotocòpia compulsada, o bé original i fotocòpia, de l 'acreditació de la persona que actua com a representant legal, en el cas de tractar-se de menors d'edat o majors d'edat amb incapacitació legal.

TDT gratuït per a discapacitats
Totes les persones amb certificat de discapacitat auditiva i/o visual podran gaudir d'un sintonitzador TDT gratuït. El termini és fins el 3 d'abril del 2010.
La documentació necesària és: original i còpia del DNI, original i còpia del cert de discapacitat on consti el tipus de discapacitat que es té i el certificat de convivència. En casos de menors també DNI original i còpia del pare/mare i llibre de família.
Per a més informació: www.infoayudastdt.es

Háblame a los ojos de Pepita Cedillo.

Desde la web de la editorial Octaedro se pueden leer algunos capítulos del libro incluyendo también un capitulo narrado en LSC.
http://www.octaedro.com/index.php?q=catalogo/articulos/ver/109007&id=es

LA RAMPA el nuevo programa de discapacidad televisión
Todos los domingos a las 20:00 horas en directo. Magazine cultural presentado por Eladio Herranz y con las colaboraciones de Javier Pastor, Rafa Catalán y Fredy García.
Más información en: http://www.discapacidadtv.com

Nova secció de Llengua de Signes a la Llibreria Alibri de Barcelona

A la llibreria Alibri de Barcelona (C/Balmes, 26) hi ha una secció específica de Llengua de Signes, a part d'aquesta secció específica, a la secció de Pedagogia de la llibreria trobareu també altres títols relacionats.
Podeu veure el catàleg dels llibres que tenen en stock actualment o que es poden aconseguir fàcilment clicant aquí >>
També podeu consultar el catàleg on-line de les últimes novetats que vagin arribant. Es poden fer comandes d'altres títols visitant la seva web: http://www.alibri.es

Guia de ayuda a la discapacidad: http://www.guiadis.es
El objetivo de esta web es facilitar a las personas con discapacidad y a sus familias información sobre los diferentes recursos (servicios, centros, prestaciones y ayudas) disponibles en los diversos ámbitos de la vida.


 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rebeu aquest mail perquè en algun moment ens heu donat la vostra adreça. Si no vols rebre'l envia un mail indicant “esborrar” a aquesta adreça / Recibes este mail porque en algún momento nos lo has dado. Si no quieres recibirlo mándanos un mail indicando “borrar” a esta dirección:apansce@apansce.org
Si tens qualsevol dubte, pots escriure a / Si tienes alguna duda, puedes escribirnos a: info@apansce.org
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Campamentos de verano para niños sordos Stage'04. Comunicación y Europa Ficha de inscripción a los campamentosn para niños sordos Ficha de inscripción al Stage para joves sordos Campamentos de verano Stage'04. Comunicación y Europa Más información FECAPANSISC FECAPANSISC Ver PDF de las ediciones anteriores de los Premios Apansce Editorial Octaedro Editorial Octaedro Fecapansisc Háblame  a los ojos Premios Apansce Perú oye Nova Federación Catalana de Asociaciones de Padres de Niños Sordos y Sordociegos Perú oye Fecapansisc Los fantasmas del claustro Fiesta de Apansce Hablame a los ojos Fecapansisc Perú oye Los fantasmas del claustro Premios Apansce Háblame a los ojos Arangi expulsada de Fiapas Fecapansisc Helga Stevens Fesoca Perú Oye FECAPANSISC Los Fantasmas del claustro Los premios Apansce Háblame a los ojos Aransgi expulsada de Fiapas Helga Stevens Interrogants sobre la sordera Fiesta de Apansce Interrogants sobre la sordera Perú oye Helga Stevens Aransgui expulsada de Fiapas Los premios apansce Los Fantasmas del Claustro Fecapansisc www.difusord.org Peru Oye Prestacions per fills sords DOGC PUA Model sol·licitud PUA Dactilologia Fitxa inscripció mini colònies Fitxa inscripció colònies esportives Dactilologia DOGC PUA Model sol·licitud PUA Prestacions per fills sords InfoK Cançó del casal d'estiu Ampliar L'Espai 14 Els papers d'Apansce Dactilologia Esplai Ajuts PUA Model sol·licitud PUA Prestacions per fills sords Premia al CRAS Los Tortosa, los otros sordos Perú Oye Háblame a los ojos XV Congreso Mundial de la Federación de Personas sordas L'espai 14 Els papers d'Apansce 8 Dactilologia Esplai Rialles Manifestació a Barcelona Helga Stevens Prestacions a les que es té dret Ajuts Pua Ajuts PUA Aransgui expulsada de Fiapas Háblame a los ojos Los fantasmas del claustro Fecapansisc perú oye Los Tortosa: los otros sordos El Quixot al Cras Manifestación en Madrid Esplai Rialles Dactilologia XV Congreso Munidal de la Federción Munidal  de Personas Sordas Manifestació a Barcelona Manifestación en Madrid El Quixot al Cras Los Tortosa, los otros osrdos Perú Oye Fecapansisc Los fantasmas del claustro Háblame a los ojos Aransgui CNSE WFDCongress Dactilologia esplai rialles Signos que cunetan, cuentos que signan Fecapansisc Esplai Rialles Dactilologia Signos que cunetan, Cuenots que signan Marta Vinardell Fecapansisc WFDCongress més fotos WFDCongress Dactilologia Fomento de la lectura en la infancia sorda Treball Marta Vinardell Fecapansisc Revista l'Espai 15 Els papers d'Apansce 9 ww.difusord.org Esplai Rialles Dactilologia Fecapansisc WFDCongress L'Espai 9 Papers Apansce 9 WFD Congress Inscripciones Esplai Rialles Dactitologia Fomento de la lectura Marta Vinardell Fecapansisc Encuentro Mundial de la Infancia y la juventud sorda www.difusord.org Campus de fútbol en Sitges Exposició: 10 anys d'Apansce Exposició 10 anys d'Apansce Butlleta d'inscripció Butlleta d'inscripció deParranda Campamento Internacional de niños y jovenes sordos FECAPANSISC CNSE Fecapansisc Esplai Rialles Postal Dactilologia Proyecto fomento de la lectura info@apansce.org Butlleta inscripció fotos del campamento Fotos Veure el curt: Una nena se sent sola