www.apansce.org
 
L'Espai. Revista de l'Associació de Pares de Nens Sords de Catalunya
 

Núm. 18. Maig 2010
www.apansce.org · apansce@apansce.org · fax 934 109 209 · telf. 617 000 268

Associació de caràcter no lucratiu inscrita amb el número 19006 en el registre de la Generalitat de Catalunya. CIF G- 61246401 Declarada d’utilitat pública el 14 d’abril de 2009

 
PDF en castellano  
Trobada de Famílies a Bellver de Cerdanya  
 


La pluja de maig ens ha acompanyat a la sortida d’enguany. Aquest cop ens hi vam apuntar 48 pares mares i fills de 13 mesos endavant. Dissabte, camí dels Estanys de la Pera vam riure i còrrer fugint d’una tamborinada que ens va fer acabar de dinar d’hora. Haviem atravesssat rius amples com l’Amazonas i jugat a fet i amagar entre rocs de l’explanada fins que l’aiguat ens va fer axoplugar-nos sota un porxo del refugi i còrrer avall mullats i divertits.

Al vespre vam fer la reunió d’Apansce en la que vam planificar les nombroses activitats d’aquesta primavera. A l’alberg la Bruna hi vam sopar molt bé amb una llarga sobretaula. Els nois i noies de més de set anys van dormir a l’altell, aquest cop amb la Mònica de monitora.

Diumenge el temps ens va permetre fer noves passejades i un bon dinar. Només les famílies amb petitons es van quedar al parc més a prop de l’alberg. El més complicat va ser intercanviar seients als cotxes per poder estar una mica més amb els amics, perquè l’endemà tornàvem a l’escola.

 
La pel·lícula de la Trobada >>

 
Els amics de Califòrnia
 
Ens van avisar que una vintena d’alumnes de la California School for the Deaf estaven de viatge per Espanya i volien trobar amics a Barcelona. Els nois i noies d’Apansce van organitzar una trobada per fer turisme i acabar veinent el Barça- Madrid al Cerecusor. Els californians no sabien gran cosa de futbol però van disfrutar i fotografiar l’ambient futbolero dels carrers, davant de la sorpresa dels profes que els acompanyaven. Catalans i americans van acabar xerrant de matinada a l’hotel, fins un parell d’hores abans d’agafar l’avió i haver intercanviat adreces i facebooks.

 
La primavera d’Apansce
Mireu l’agenda més avall però trobareu moltes activitat on assistir durant les properes setmanes: Espectacles encantadors com el dissabte 15 a l’Auditori:"Cors amb Cor" una coral on canten 400 nens i nenes que aquest cop s’ajunten amb la Coral Allegro (amb nens cecs i vidents) i la Coral Leane de Noruega, una coral on hi ha nens sords i oïdors que canten en llengua de signes.

A més, Apansce participa a la Festa de les Famílies del diumenge 16 i a la Tamborinada el diumenge 30 de maig on els Súpers sords ballaran amb el Roc i la Pati Pla i ensenyaran la cançó Tots som súpers als nens i nenes que vulguin aprendre-la.

Aquest mes també es celebra el XXV aniversari de l’Escola Tres Pins i totes les famílies i alumnes i ex-alumnes hi participarem, i anirem a la festa del 16 de maig.

Al Campus de Futbol d'Integració que organitza la Fundación Eusebio Sacristán hi participaran una vintena de nens i nenes d’Apansce amb 3 dels nostres monitors i la colla de Sabadell aniran a l’Open Day de futbol que organitza la Fundació Cruyff.

Les colònies i els campaments estan a punt i ja tenim moltes preinscripcions. Mireu-ho a la web!

L’última setmana d’aquest mes esperem celebrar finalment l’aprovació de la llei de la llengua de signes catalana i el cap de setmana observarem amb interès el Congreso de la CNSE que aquest anys es fa a Barcelona.

Finalment el 5 de juny celebrarem la Festa d’Apansce al Pati Llimona amb el lliurament dels Premis Apansce 2010. Hi esperem, no només als més de cinquanta pares i mares que han assistit als cursos, sinó també a tots els socis i amics que venen cada any a compartir una estona i disfrutar de la festa.

Campaments a la Pobla de Lillet per a joves i colònies a Toledo per a nens. Queden molt poques places, afanyeu-vos!

Colònies a Toledo organitzades per Abipans. Del 8 al 14 de juliol. Per a nens i nenes sords de 7 a 14 anys. Montes de Toledo, Baños del Sagrario en San Pablo de los Monte. Preu: 190€
www.banosdelsagrario.org. Full d'Inscripció >>

Campaments a la Sala de La Pobla de Llilet. Del 19 al 25 de juliol. Per a joves sords de 14 a 17 anys. Amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés. Preu: 200€
Full d'Inscripció >>

Ajuda’ns a fer les activitats d'Apansce:
FES UN DONATIU
A les activitats d’Apansce hi participen moltes famílies que tenen dificultats econòmiques i no poden pagar les activitats complertes. Cada any aconseguim donacions i subvencions d’entitats per a fer-les. La crisi que vivim fa que no comptem amb l’ajut d’entitats privades. Per aquest motiu us demanem un esforç de pocs o molts euros. Com podeu fer-ho:
1) Fent un ingrés al compte d’Apansce amb la paraula “donació” y el vostre nom (la Caixa 2100.1329.45.0200036185)
2) Enviant un mail a apansce@apansce.org amb nom, nif i adreça complerta. L’any que ve rebreu un certificat per la declaració de renda i desgravar la donació

MAIG

Diumenge 9 de maig. Fira d’Entitats d’Esplugues de Llobregat Rambla del Carme, s/n. 10a. Festa del Comerç Just, Entre d’altres activitats hi huaurà animació infantil, mostra i venda de productes, actuacions, concursos, etc. A las 13h es farà l'obra de teatre El cacauòtic 2.0: El conte del cacau amb intèrpret de llengua de signes catalana. És una divertida obra que combina el teatre i l’animació musical, que busca la participació total del públic, passant una bona estona ocorreran coses màgiques i misterioses donant a conèixer els valors amagats del Comerç Just. http://cacauotic.blogspot.com/

Dissabte 15 de maig, a l'Auditori de Barcelona (c/ Lepant, 150) "Cors amb Cor". Una coral en la que canten junts 400 nens i nenes i que en aquesta ocasio s'uneixen a la Coral Allegro (con jóvenes ciegos y no ciegos) i a la Coral Leane de Noruega, de nens sords i oïdors que canten en llengua de signes.
Més informació a a web: http://www.auditori.com/seccions/programacio/fitxa.aspx?idconcert=269&cicle_id=
Que disfruteu de la música accessible!

Diumenge 16 de maig de 10:30 a 14:30h. Festa de les Famílies al Parc de la Ciutadella de Barcelona.
Taller de llengua de signes per a nens i nenes organitzat pels joves d'Apansce
25è Aniversari de l’Escola Tres Pins. D'11 a 5 de la tarda. Hi haurà exposicions, actuacions, tallers i moltes sorpreses.

14, 15 i 16 de maig. Campus d'Integració: Futbol per a Tots.
Per a nens i nenes sords. Organitzat per la Fundació Eusebio Sacristan i a col·laboració de Fundación Johan Cruyff i el F.C. Barcelona. Allotjament i els àpats a la casa de colònies Can Mas a Torrelles del Llobregat i activitats esportives al Mini Estadi. Preu de l'activitat: 60€
Sortida en autocar: Divendres 19h davant de la Masia del Camp Nou. Tornada en autocar: Diumenge 17:30 al mateix lloc de la sortida

28 i 29 de maig. V Congrés CNSE (Confederación Estatal de Personas Sordas de España).
Auditori i Centre de Convencions AXA. Avda. DIAGONAL, 547. 08029 Barcelona. Més informació sobre inscripcions, continguts, programa, ... al web: www.5congresocnse.org

Diumenge 30 de maig d'11 a 19h. Tamborinada 2010 al Parc de la Ciutadella de Barcelona.
Actuació del grup de ball d'Apansce amb els personatges del Club Super3, el Roc i la Pat Pplà a l'escenari principal. A continuació es farà un taller per apendre coreografia de la canço Tots Som Supera a càrrec d'Apansce. Durant tot el dia també farem un taller de llengua de signes.

JUNY

Dissabte 5 de juny, 11h. Festa d’Apansce.
Festa de final de curs, lliurament dels diplomes dels cursos de llengua de signes i lliurament dels Premis Apansce 2010.

OCTUBRE

1 i 2 d'octubre. Dia Mundial de les Persones Sordes. Mataró. En motiu del Dia Mundial de les Persones Sordes, la Federació de Persones Sordes de Catalunya, FESOCA, enguany ha escollit Mataró com la seu per a la celebració d’aquesta festivitat durant l’any 2010.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

INFORMACIÓ D'UTILITAT

Curs de formació per al professorat del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya
Estratègies per a la inclusió de l'alumnat amb discapacitat auditiva


S'ha pblicat el segon llibre de la Pepita Cedillo: Mira lo que te digo. Editourial Octaedro. Colección Testimonios
http://www.octaedro.com

SERVEI D’AUDIOLOGIA. Audiofactory. L’AUDIÒFON ARA TÉ UN PREU JUST
Sentir-hi bé, és un dels sentits més importants per les persones, perquè ens permet participar en la vida social. Les dificultats auditives ens poden conduir a un aïllament social o una depressió. El sentir-hi bé, és una qüestió de salut.
Audiofactory, és un projecte empresarial pioner que té com objectiu facilitar l’accès del audiòfon a totes les persones amb dificultats auditives.
Com? Oferint preus fins un 70% de descompte, ens models d’audiòfons de totes les marques i amb totes les prestacions. Audiofactory ha decidit guanyar menys per poder oferir uns preus més bons.
Preus de mercat d’Audiofactory:375€, 430€, 535€, 640€
Aquest projecte, està fet des de la il•lusió de saber que estem contribuint a que moltes persones accedeixin amb més facilitat a una ajuda auditiva.
Audiofactory a través del seu projecte empresarial vol donar un gir aquest sector oferint productes de salut a un preu just.
Donacions? Tenim audiòfons per poder fer una donació en casos socials més complexes.
Es necessita un informe socioeconòmic emès per un treballador social.
Derivació? Els pacients hauran de demanar cita prèvia i entregar-nos una carta de derivació amb el nom de l’entitat i el professional que la derivat.
Informa’t 93 457 60 43
Avda. Diagonal, 400. Línia metro VERDAGUER L4 i L5. Línies autobusos:6,15,33,34
Contacta: Per qualsevol consulta preguntar per Georgina Batet mòbil 608 19 46 18 o el email centrebcn@audio-factory.es

Targeta acreditativa de la discapacitat
El dia 3 de desembre es va publicar l'Ordre ASC/512/2009, de 18 de novembre de la Targeta acreditativa de la discapacitat, iniciativa de la Generalitat de Catalunya, impulsada des del Departament d'Acció Social i Ciutadania, que neix en el marc de la Llei de serveis socials i la Declaració de les Nacions Unides pels Drets de les Persones amb Discapacitat.
La Targeta acreditativa permet a les persones amb discapacitat legalment reconeguda, i amb residència habitual a Catalunya, acreditar de forma àgil i pràctica, davant de persones, el seu grau de discapacitat. S'expedirà de forma expressa a aquelles persones que ja tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, provisional o definitiu, o, bé, a petició de qui tingui la seva representació legal.

La Targeta tindrà dues funcionalitats diferenciades:
1. Permet donar testimoni del reconeixement del grau de discapacitat i servir de document provatori d'aquest reconeixement, evitant haver de sol·licitar constanment certificats en forma paper per acreditar la condició de persona amb discapacitat. La targeta, però, no substitueix el certificat del grau de discapacitat en format paper. Caldrà continuar utilitzant aquest format sempre que les administracions públiques ho considerin oportú.

2. A més de ser un element acreditatiu, facilitarà l'accés a determinats avantatges i beneficis que podran millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Amb aquest objectiu es posarà en marxa un programa continu de captació i millora d'avantatges en àmbits de la mobilitat, la cultura, l'esport, l'oci i el lleure a tot Catalunya, que es podran consultar a partir del mes d'abril de 2010 a la web del Departament d'Acció Social i Ciutadania.
Podeu obtenir la sol·licitud que s'ha de presentar a l'Oficina d'Acció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya clicant aquí >>

La sol·licitud s'ha de presentar junt amb la documentació següent:
a) Fotocòpia compulsada, o bé original i fotocòpia, del document identificador de la persona amb discapacitat sol·licitant (DNI/NIF o NIE o passaport vigent).
b) Fotocòpia compulsada, o bé original i fotocòpia, de l 'acreditació de la persona que actua com a representant legal, en el cas de tractar-se de menors d'edat o majors d'edat amb incapacitació legal.

TDT gratuït per a discapacitats
Totes les persones amb certificat de discapacitat auditiva i/o visual podran gaudir d'un sintonitzador TDT gratuït. El termini és fins el 3 d'abril del 2010.
La documentació necesària és: original i còpia del DNI, original i còpia del cert de discapacitat on consti el tipus de discapacitat que es té i el certificat de convivència. En casos de menors també DNI original i còpia del pare/mare i llibre de família.
Per a més informació: www.infoayudastdt.es

LA RAMPA el nuevo programa de discapacidad televisión
Todos los domingos a las 20:00 horas en directo. Magazine cultural presentado por Eladio Herranz y con las colaboraciones de Javier Pastor, Rafa Catalán y Fredy García.
Más información en: http://www.discapacidadtv.com

Nova secció de Llengua de Signes a la Llibreria Alibri de Barcelona

A la llibreria Alibri de Barcelona (C/Balmes, 26) hi ha una secció específica de Llengua de Signes, a part d'aquesta secció específica, a la secció de Pedagogia de la llibreria trobareu també altres títols relacionats.
Podeu veure el catàleg dels llibres que tenen en stock actualment o que es poden aconseguir fàcilment clicant aquí >>
També podeu consultar el catàleg on-line de les últimes novetats que vagin arribant. Es poden fer comandes d'altres títols visitant la seva web: http://www.alibri.es

Guia de ayuda a la discapacidad: http://www.guiadis.es
El objetivo de esta web es facilitar a las personas con discapacidad y a sus familias información sobre los diferentes recursos (servicios, centros, prestaciones y ayudas) disponibles en los diversos ámbitos de la vida.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rebeu aquest mail perquè en algun moment ens heu donat la vostra adreça. Si no vols rebre'l envia un mail indicant “esborrar” a aquesta adreça / Recibes este mail porque en algún momento nos lo has dado. Si no quieres recibirlo mándanos un mail indicando “borrar” a esta dirección:apansce@apansce.org
Si tens qualsevol dubte, pots escriure a / Si tienes alguna duda, puedes escribirnos a: info@apansce.org
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Campamentos de verano para niños sordos Stage'04. Comunicación y Europa Ficha de inscripción a los campamentosn para niños sordos Ficha de inscripción al Stage para joves sordos Campamentos de verano Stage'04. Comunicación y Europa Más información FECAPANSISC FECAPANSISC Ver PDF de las ediciones anteriores de los Premios Apansce Editorial Octaedro Editorial Octaedro Fecapansisc Háblame  a los ojos Premios Apansce Perú oye Nova Federación Catalana de Asociaciones de Padres de Niños Sordos y Sordociegos Perú oye Fecapansisc Los fantasmas del claustro Fiesta de Apansce Hablame a los ojos Fecapansisc Perú oye Los fantasmas del claustro Premios Apansce Háblame a los ojos Arangi expulsada de Fiapas Fecapansisc Helga Stevens Fesoca Perú Oye FECAPANSISC Los Fantasmas del claustro Los premios Apansce Háblame a los ojos Aransgi expulsada de Fiapas Helga Stevens Interrogants sobre la sordera Fiesta de Apansce Interrogants sobre la sordera Perú oye Helga Stevens Aransgui expulsada de Fiapas Los premios apansce Los Fantasmas del Claustro Fecapansisc www.difusord.org Peru Oye Prestacions per fills sords DOGC PUA Model sol·licitud PUA Dactilologia Fitxa inscripció mini colònies Fitxa inscripció colònies esportives Dactilologia DOGC PUA Model sol·licitud PUA Prestacions per fills sords InfoK Cançó del casal d'estiu Ampliar L'Espai 14 Els papers d'Apansce Dactilologia Esplai Ajuts PUA Model sol·licitud PUA Prestacions per fills sords Premia al CRAS Los Tortosa, los otros sordos Perú Oye Háblame a los ojos XV Congreso Mundial de la Federación de Personas sordas L'espai 14 Els papers d'Apansce 8 Dactilologia Esplai Rialles Manifestació a Barcelona Helga Stevens Prestacions a les que es té dret Ajuts Pua Ajuts PUA Aransgui expulsada de Fiapas Háblame a los ojos Los fantasmas del claustro Fecapansisc perú oye Los Tortosa: los otros sordos El Quixot al Cras Manifestación en Madrid Esplai Rialles Dactilologia XV Congreso Munidal de la Federción Munidal  de Personas Sordas Manifestació a Barcelona Manifestación en Madrid El Quixot al Cras Los Tortosa, los otros osrdos Perú Oye Fecapansisc Los fantasmas del claustro Háblame a los ojos Aransgui CNSE WFDCongress Dactilologia esplai rialles Signos que cunetan, cuentos que signan Fecapansisc Esplai Rialles Dactilologia Signos que cunetan, Cuenots que signan Marta Vinardell Fecapansisc WFDCongress més fotos WFDCongress Dactilologia Fomento de la lectura en la infancia sorda Treball Marta Vinardell Fecapansisc Revista l'Espai 15 Els papers d'Apansce 9 ww.difusord.org Esplai Rialles Dactilologia Fecapansisc WFDCongress L'Espai 9 Papers Apansce 9 WFD Congress Inscripciones Esplai Rialles Dactitologia Fomento de la lectura Marta Vinardell Fecapansisc Encuentro Mundial de la Infancia y la juventud sorda www.difusord.org Campus de fútbol en Sitges Exposició: 10 anys d'Apansce Exposició 10 anys d'Apansce Butlleta d'inscripció Butlleta d'inscripció deParranda Campamento Internacional de niños y jovenes sordos FECAPANSISC CNSE Fecapansisc Esplai Rialles Postal Dactilologia Proyecto fomento de la lectura info@apansce.org Butlleta inscripció fotos del campamento Fotos Veure el curt: Una nena se sent sola