www.apansce.org
L'Espai. Revista de l'Associació de Pares de Nens Sords de Catalunya

Núm. 20. Novembre 2010
www.apansce.org · apansce@apansce.org · fax 934 109 209 · telf. 617 000 268

Associació de caràcter no lucratiu inscrita amb el número 19006 en el registre de la Generalitat de Catalunya. CIF G- 61246401 Declarada d’utilitat pública el 14 d’abril de 2009

PDF en castellano

Els nous espais de les activitats d'Apansce ens encanten!!!!

Als pares i mares d'Apansce ens han encantat els nous espais. I als nens i als monitors també.

L'Esplai Rialles està al Centre Cívic Fort Pienc en un espai lluminós i obert per als nostres nens. Les sales són àmplies i tenen un jardí privat. El Centre Cívic Fort Pienc està en un racó tranquil molt ben comunicat amb el metro o amb rodalies (Arc de Triomf) tenim terrasses per fer un café i un mercat encantador. I els cursos estan només a cinc minuts. Us animem a venir a veure-ho!!!

Hem començat l'esplai amb els nens feliços de retrobar els seus amics i amb unes quantes famílies noves contentes de compartir el dissabte al matí amb pares i mares com ells.

Us recordem les adreces dels nous espais:
El Cursos de llengua de signes es faran al Centre Cívic Parc Sandaru al c/ Buenaventur Muñoz, 21 (cantonada Nàpols). L’horari de les classes serà com sempre de 10:30 a 12:30 h. La inscripció es pot fer el primer dia d’assistència a classe.

L'Esplai Rialles per a nens sord es farà al Centre Cívic Fort Pienc c/ Ribes, 14 (al costat de l'Estació del Nord) a cinc minuts d'on es faran els cursos. L'horari de l'esplai sera de 10 a 13 h.

Transport: Metro: L1 - Arc de triomf (sortida Nàpols. De moment aquesta sortida es tancada per obres i cal sortir per l'Av. Vilanova). Bus: 6, 10, 14, 42, 54, 141
Per a participar: Trucar al telèfon d'informació d'Apansce: 617 000 268 o enviar un fax al 934 109 209.
Més informació: Telf. 617 000 268. Fax 934 109 209. Mail: apansce@apansce.org. Web: apansce.org

Calendari dels cursos >>
Com arribar (mapa) >>


L'Espai de dins, és un espai on compartir les experiències i emocions de tenir un fill o una filla sorda. En tots aquests anys moltes famílies s'han sentit reconegudes i reconfortades llegint aquesta secció de la revista i per això us proposem que continueu escrivint i compartint aquestes vivències.
L'escrit que us oferim avui és l'experiència d'una família de l’associació en la que el pare i un fill son sords i la mare i una filla son oïdores. La mare ens parla de com viuen aquesta situació familiar tan singular i com, amb el temps, han vençut les pors inicials a la llengua de signes i als implants. Ens explica com és la convivència entre la llengua de signes i l’implant i les avantatges que comporta. Ens anima a obrir portes i a plantar cara als fantasmes que conviuen amb nosaltres.Els fantasmes de la llengua de signes. Els fantasmes de l'implant

Fa temps que una mare em va demanar que escrivís una carta a la revista d’Apansce per tal d’explicar la nostra experiència. En aquell moment no em sentia motivada a fer-ho –diguem-ho així- potser perquè no tenia temps, potser perquè estava en el que els experts anomenen la “fase de negació”.
Quan expliquem que el nostre petit és sord, hi ha gent que creu que per a nosaltres tot ha sigut més fàcil i que no hem tingut cap “xoc emocional”... però a mi també em va caure el món al damunt quan em van confirmar el que jo no volia veure, però que intuïa des del segon dia de vida de l’Ian
Fill i pare sords, filla i mare oïdores: una combinació peculiar...
Vaig entrar en el món de la sordesa d’una manera fortuïta. Em vaig apuntar a un curs de llengua de signes com qui s’apunta a un curs de teatre o d’informàtica. Però em vaig enamorar perdudament d’aquesta llengua i em vaig endinsar en la comunitat Sorda; em vaig formar com a intèrpret de llengua de signes i vaig desenvolupar diverses feines dins la Fesoca i dins també del món de l’educació del nen sord. Vaig conèixer l’Òscar, la meva parella, a l’Alfa5 (un lloc on es reunien alguns joves sords).
L’Óscar és sord profund de naixement i va ser escolaritzat en la modalitat oral. Als 17 anys va començar a freqüentar les associacions [...]  Llegir tot>>


El taller de llengua de signes a la festa dels Súpers tot un èxit

El 23 i 24 d'octubre les famílies d'Apansce vam participar a la Festa dels Supers. Us oferim unes imatges del stand i el taller de lllengua de signes i de l'actuació a l'escenari principal dels nens sords amb els SP3.

Passa les vacances al Zoo!! Viure a l’aigua, quina aventura!
Faràs amics i, junts, aprendreu moltes coses: com es prepara el menjar dels animals, on dormen, com en tenim cura... Fins i tot, amb els educadors o educadores, podràs apropar-te a alguns animals!
Viure a l’aigua, quina aventura!
Des dels peixos fins els mamífers marins, treballen tots els animals que depenen de l’aigua per viure. Coneixen la diversitat de formes dels animals i la seva alimentació. Veuen de molt a prop els animals i participen en el seu manteniment. Cada dia, després de dinar i una estona d’esbarjo, a l’aula es fan servir diversos recursos per tal de consolidar els conceptes explicats.
Dates: 3, 4 i 5 de gener
Horari del casal: de 9 a 16h
Edats: de 5 a 13 anys
Més informació d'interès >>
Trobada d'alumnes sords de Catalunya
Com cada any un grup de professionals de diversos centres de Catalunya va organitzar una trobada d'alumnes sords. Aquets any la trobada es va fer el 4 de novembre al Parc Can Mercader de Cornellà de Llobregat a on es van organitzar diferents activitats per edats. Us oferim algunes imatges d'aquell dia.
Ajuda’ns a fer les activitats d'Apansce: FES UN DONATIU
A les activitats d’Apansce hi participen moltes famílies que tenen dificultats econòmiques i no poden pagar les activitats complertes. Cada any aconse-guim donacions i subvencions d’entitats per a fer-les. La crisi que vivim fa que no comptem amb l’ajut d’entitats privades. Per aquest motiu us dema-nem un esforç de pocs o molts euros. Com podeu fer-ho:
1) Fent un ingrés al compte d’Apansce amb la paraula “donació” y el vostre nom
(la Caixa 2100.1329.45.0200036185)
2) Enviant un mail a apansce@apansce.org amb nom, nif i adreça complerta. L’any que ve rebreu un certificat per la declaració de renda i desgravar la donació.

TARDOR/HIVERN

----------------
Sessions de contes amb el Ginjoler.
Les dates de les properes sessions dels contes Ginjoler. Sessions de contes amb interpretació en llengua de signes catalana.

Novembre:
- Dia 6: Abacus de Vilanova i la Geltrú
- Dia 26: Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat a les 18h
- Dia 27: Gran Festa del Ginjoler. 3er aniversari. Presentació en LSC dels 2 últims contes de la col•lecció. Llibreria Alibrí de Barcelona a les 12h

Desembre:
- Dia 17: Biblioteca de L’Escala a les 18h
- Dia 13: Biblioteca Cardona de Vilanova i la Geltrú a les 12h

----------------
Sessions de teatre infantil accessible al Centre Cívic Les Corts.
El Districte de les Corts, amb la col•laboració de l'Obra Social de La Caixa, posa en marxa la segona temporada de espectacles de Teatre infantil accessibles a la comunicació, tant per a nens amb discapacitat visual com auditiva.

D'octubre a desembre la programació d'espectacles accessibles és:

La Caputxeta Vermella. Diumenge, 19 de desembre a les 12:00
Mesures d'accessibilitat:
• Per a nens amb discapacitat visual: Audiodespcripció i visita tàctil
• Per a nens amb discapacitat auditiva :Interpretació en llengua de signes, argumentació anticipativa i subtitulació en pantalla.
Veure el programa (PDF) >>

----------------
3er Concurs de Monòlegs en llengua de signes. LSC Directe Vic’10. 20 de novembre, 10:30h
Més informació al web: www.agrusordsvic.org
Veure el programa (PDF) >>

----------------
IV Biennal Internacional de Cinema de Sords. XII Biennal Internacional de Teatre de Sords. 4 i 5 de desembre. Barcelona
Més informació al web: www.cerecusor.org
Veure el programa (PDF) >>

----------------
Xavier Marsical: Exposició i conferència a la Pedrera amb intèrpret de lsc. ÀGILS Comunicació
Conferència a l’auditori de La Pedrera el dilluns 25 d’octubre a les 19h amb projeccions audiovisuals a càrrec de Javier Mariscal sobre «la seva història dels colors», un espectacle de butxaca en què el dissenyador és alhora guionista i actor. La conferència compatarà amb intèrpret de llengua de signes catalana i és gratuïta.

Informació i reserves trucant al Tel. 902 400 973 o per correu electrònic: lapedreraeducacio@fcaixacatalunya.es. L’entrada de l’exposició té un cost de 2€ (gratuïta per als clients de Catalunya Caixa)
La reserva s’ha de realitzar amb la màxima antelació possible perquè les places són limitades. És molt important indicar el nom i cognoms i sol•licitar que es necessita el suport de la lectura labial o d’un intèrpret d’LSC.
També hi haurà un intèrpret de llengua de signes catalana a la visita guiada per a les sessions dels diumenges 14 de novembre i 12 de desembre a les 10:00h a la visita de l’exposició temporal.

L’exposició tracta sobre la trajectòria de Javier Mariscal (València, 1950), considerat com un dels grans dissenyadors nacionals i internacionals del últims anys gràcies als seus innumerables treballs, marcats tots per una notable influència del còmic i la cultura pop.

----------------
Oficina d'Atenció al Ciutadà de Girona oferirà el servei d'interpretcaió en llengua de signes
A partir del 4 d’octubre, a l’Oficina d'Atenció al Ciutadà de Girona, hi haurà un servei de traducció per a persones sordes. Concretament, cada dilluns de 10 a 12h. hi haurà un intèrpret. De moment es farà de manera experimental d’octubre a desembre

Oficina d'Atenció Ciutadana
Delegació Territorial del Govern a Girona
Plaça Pompeu Fabra núm. 1 | 17002 Girona|
Telèfon 872 975 015

----------------
EL Dret a l'ús de la LS a l'educació
La Federació Mundial de Sords (WFD) ha començat una recollida de signatures per a la campanya "El dret d'usar la llengua de signes en programes educatius", el document de la Nova Era que rebutja les resolucions del Congrés de Milà l'any 1880 que va excloure la llengua de signes a l'educació del sord. Aquesta petició és una crida a totes les nacions i les persones del món per fer memòria històrica i assegurar que els programes educatius respectin i acceptin totes les llengües, incloent la llengua de signes, i totes les formes de comunicació. Font: WFD.
http://www.petitions24.com/wfd

----------------
Curs de formació per al professorat del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya
Estratègies per a la inclusió de l'alumnat amb discapacitat auditiva

----------------
S'ha pblicat el segon llibre de la Pepita Cedillo: Mira lo que te digo. Editourial Octaedro. Colección Testimonios

http://www.octaedro.com

----------------
SERVEI D’AUDIOLOGIA
. Audiofactory. L’AUDIÒFON ARA TÉ UN PREU JUST
Sentir-hi bé, és un dels sentits més importants per les persones, perquè ens permet participar en la vida social. Les dificultats auditives ens poden conduir a un aïllament social o una depressió. El sentir-hi bé, és una qüestió de salut.
Audiofactory, és un projecte empresarial pioner que té com objectiu facilitar l’accès del audiòfon a totes les persones amb dificultats auditives.
Com? Oferint preus fins un 70% de descompte, ens models d’audiòfons de totes les marques i amb totes les prestacions. Audiofactory ha decidit guanyar menys per poder oferir uns preus més bons.
Preus de mercat d’Audiofactory:375€, 430€, 535€, 640€
Aquest projecte, està fet des de la il•lusió de saber que estem contribuint a que moltes persones accedeixin amb més facilitat a una ajuda auditiva.
Audiofactory a través del seu projecte empresarial vol donar un gir aquest sector oferint productes de salut a un preu just.
Donacions? Tenim audiòfons per poder fer una donació en casos socials més complexes.
Es necessita un informe socioeconòmic emès per un treballador social.
Derivació? Els pacients hauran de demanar cita prèvia i entregar-nos una carta de derivació amb el nom de l’entitat i el professional que la derivat.
Informa’t 93 457 60 43
Avda. Diagonal, 400. Línia metro VERDAGUER L4 i L5. Línies autobusos:6,15,33,34
Contacta: Per qualsevol consulta preguntar per Georgina Batet mòbil 608 19 46 18 o el email centrebcn@audio-factory.es

----------------
Targeta acreditativa de la discapacitat
El dia 3 de desembre es va publicar l'Ordre ASC/512/2009, de 18 de novembre de la Targeta acreditativa de la discapacitat, iniciativa de la Generalitat de Catalunya, impulsada des del Departament d'Acció Social i Ciutadania, que neix en el marc de la Llei de serveis socials i la Declaració de les Nacions Unides pels Drets de les Persones amb Discapacitat.
La Targeta acreditativa permet a les persones amb discapacitat legalment reconeguda, i amb residència habitual a Catalunya, acreditar de forma àgil i pràctica, davant de persones, el seu grau de discapacitat. S'expedirà de forma expressa a aquelles persones que ja tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, provisional o definitiu, o, bé, a petició de qui tingui la seva representació legal.

La Targeta tindrà dues funcionalitats diferenciades:
1. Permet donar testimoni del reconeixement del grau de discapacitat i servir de document provatori d'aquest reconeixement, evitant haver de sol·licitar constanment certificats en forma paper per acreditar la condició de persona amb discapacitat. La targeta, però, no substitueix el certificat del grau de discapacitat en format paper. Caldrà continuar utilitzant aquest format sempre que les administracions públiques ho considerin oportú.

2. A més de ser un element acreditatiu, facilitarà l'accés a determinats avantatges i beneficis que podran millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Amb aquest objectiu es posarà en marxa un programa continu de captació i millora d'avantatges en àmbits de la mobilitat, la cultura, l'esport, l'oci i el lleure a tot Catalunya, que es podran consultar a partir del mes d'abril de 2010 a la web del Departament d'Acció Social i Ciutadania.
Podeu obtenir la sol·licitud que s'ha de presentar a l'Oficina d'Acció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya clicant aquí >>

La sol·licitud s'ha de presentar junt amb la documentació següent:
a) Fotocòpia compulsada, o bé original i fotocòpia, del document identificador de la persona amb discapacitat sol·licitant (DNI/NIF o NIE o passaport vigent).
b) Fotocòpia compulsada, o bé original i fotocòpia, de l 'acreditació de la persona que actua com a representant legal, en el cas de tractar-se de menors d'edat o majors d'edat amb incapacitació legal.

----------------
TDT gratuït per a discapacitats

Totes les persones amb certificat de discapacitat auditiva i/o visual podran gaudir d'un sintonitzador TDT gratuït. El termini és fins el 3 d'abril del 2010.
La documentació necesària és: original i còpia del DNI, original i còpia del cert de discapacitat on consti el tipus de discapacitat que es té i el certificat de convivència. En casos de menors també DNI original i còpia del pare/mare i llibre de família.
Per a més informació: www.infoayudastdt.es

----------------
LA RAMPA el nuevo programa de discapacidad televisión

Todos los domingos a las 20:00 horas en directo. Magazine cultural presentado por Eladio Herranz y con las colaboraciones de Javier Pastor, Rafa Catalán y Fredy García.
Más información en: http://www.discapacidadtv.com

----------------
Nova secció de Llengua de Signes a la Llibreria Alibri de Barcelona

A la llibreria Alibri de Barcelona (C/Balmes, 26) hi ha una secció específica de Llengua de Signes, a part d'aquesta secció específica, a la secció de Pedagogia de la llibreria trobareu també altres títols relacionats.
Podeu veure el catàleg dels llibres que tenen en stock actualment o que es poden aconseguir fàcilment clicant aquí >>
També podeu consultar el catàleg on-line de les últimes novetats que vagin arribant. Es poden fer comandes d'altres títols visitant la seva web: http://www.alibri.es

----------------
Guia de ayuda a la discapacidad
: http://www.guiadis.es
El objetivo de esta web es facilitar a las personas con discapacidad y a sus familias información sobre los diferentes recursos (servicios, centros, prestaciones y ayudas) disponibles en los diversos ámbitos de la vida.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rebeu aquest mail perquè en algun moment ens heu donat la vostra adreça. Si no vols rebre'l envia un mail indicant “esborrar” a aquesta adreça / Recibes este mail porque en algún momento nos lo has dado. Si no quieres recibirlo mándanos un mail indicando “borrar” a esta dirección:apansce@apansce.org
Si tens qualsevol dubte, pots escriure a / Si tienes alguna duda, puedes escribirnos a: info@apansce.org
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Campamentos de verano para niños sordos Stage'04. Comunicación y Europa Ficha de inscripción a los campamentosn para niños sordos Ficha de inscripción al Stage para joves sordos Campamentos de verano Stage'04. Comunicación y Europa Más información FECAPANSISC FECAPANSISC Ver PDF de las ediciones anteriores de los Premios Apansce Editorial Octaedro Editorial Octaedro Fecapansisc Háblame  a los ojos Premios Apansce Perú oye Nova Federación Catalana de Asociaciones de Padres de Niños Sordos y Sordociegos Perú oye Fecapansisc Los fantasmas del claustro Fiesta de Apansce Hablame a los ojos Fecapansisc Perú oye Los fantasmas del claustro Premios Apansce Háblame a los ojos Arangi expulsada de Fiapas Fecapansisc Helga Stevens Fesoca Perú Oye FECAPANSISC Los Fantasmas del claustro Los premios Apansce Háblame a los ojos Aransgi expulsada de Fiapas Helga Stevens Interrogants sobre la sordera Fiesta de Apansce Interrogants sobre la sordera Perú oye Helga Stevens Aransgui expulsada de Fiapas Los premios apansce Los Fantasmas del Claustro Fecapansisc www.difusord.org Peru Oye Prestacions per fills sords DOGC PUA Model sol·licitud PUA Dactilologia Fitxa inscripció mini colònies Fitxa inscripció colònies esportives Dactilologia DOGC PUA Model sol·licitud PUA Prestacions per fills sords InfoK Cançó del casal d'estiu Ampliar L'Espai 14 Els papers d'Apansce Dactilologia Esplai Ajuts PUA Model sol·licitud PUA Prestacions per fills sords Premia al CRAS Los Tortosa, los otros sordos Perú Oye Háblame a los ojos XV Congreso Mundial de la Federación de Personas sordas L'espai 14 Els papers d'Apansce 8 Dactilologia Esplai Rialles Manifestació a Barcelona Helga Stevens Prestacions a les que es té dret Ajuts Pua Ajuts PUA Aransgui expulsada de Fiapas Háblame a los ojos Los fantasmas del claustro Fecapansisc perú oye Los Tortosa: los otros sordos El Quixot al Cras Manifestación en Madrid Esplai Rialles Dactilologia XV Congreso Munidal de la Federción Munidal  de Personas Sordas Manifestació a Barcelona Manifestación en Madrid El Quixot al Cras Los Tortosa, los otros osrdos Perú Oye Fecapansisc Los fantasmas del claustro Háblame a los ojos Aransgui CNSE WFDCongress Dactilologia esplai rialles Signos que cunetan, cuentos que signan Fecapansisc